Οι επιχειρήσεις είναι δυνατόν να κατατάσσονται σε όλες τις κατηγορίες με βάση το μέγεθός τους (μικρές, μεσαίες, μεγάλες).
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Δράσης θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται σε μία από τις ακόλουθες τρεις παρεμβάσεις: Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες Eπιχειρήσεις, Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς, Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.
Στα πλαίσια των προτάσεων τους οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο για την περίπτωσή τους μίγμα ενεργειών μέσα από ένα ευρύ φάσμα ενισχυομένων δαπανών που καλύπτει η δράση από τις ακόλουθες κατηγορίες:
Σε ποιους απευθύνεται
Όλη η Ελλάδα
Επιχειρήσεις Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε επιλεγμένους τομείς:
Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε επιλεγμένους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι ανταποκρίνονται στα συμπεράσματα της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης σε Εθνικό επίπεδο (RIS3) οι οποίοι είναι: Υλικά – Κατασκευές, Τουρισμός, Πολιτισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Αγροδιατροφή & Βιομηχανία τροφίμων, Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Υγεία & Φάρμακα, Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Αναδυόμενες Τεχνολογίες. Η επιχείρηση – δυνητικός δικαιούχος υποχρεώνεται να διατηρεί, κατά τη χρονική στιγμή καταβολής της ενίσχυσης, εγκατάσταση ή υποκατάστημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην περιφέρεια στην οποία χωροθετείται η ενίσχυση. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις σε βάρος των οποίων εκκρεμεί εκτέλεση προηγουμένης απόφασης ανάκτησης και οι προβληματικές επιχειρήσεις.
Ως ερευνητικός οργανισμός νοείται ένας φορέας, όπως ΑΕΙ, ΤΕΙ, ερευνητικό κέντρο, ινστιτούτο κλπ, ο οποίος ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς του (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) ή τον τρόπο χρηματοδότησής του, έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανεξάρτητη διεξαγωγή βασικής έρευνας, βιομηχανικής έρευνας ή πειραματικής ανάπτυξης ή η ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων των εν λόγω δραστηριοτήτων με τη διδασκαλία, τη δημοσίευση ή τη μεταφορά γνώσεων. Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης μπορεί να θεωρούνται ως διαφορετικοί ερευνητικοί φορείς διαφορετικά Τμήματα Σχολής του ίδιου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και διαφορετικά Ινστιτούτα του ίδιου Ερευνητικού Κέντρου.
Οι προτάσεις των έργων που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο της Δράσης μπορούν να υποβάλλονται είτε από μεμονωμένες επιχειρήσεις, είτε από ομάδες επιχειρήσεων, είτε από συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς. Συγκριμένα, για κάθε μια από τις τρεις παρεμβάσεις:
1. Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις:
Η παρέμβαση απευθύνεται σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής ανεξαρτήτως της ημερομηνίας ίδρυσής τους. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι είτε μ;iα Μικρομεσαία Επιχείρηση (ΜΜΕ) είτε Ομάδες Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ), ανεξάρτητων μεταξύ τους.
2. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς:
Η παρούσα παρέμβαση αφορά συμπράξεις επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, μεγέθους και χρόνου λειτουργίας, με ερευνητικούς οργανισμούς, με κύριους αποδέκτες τις επιχειρήσεις.
3. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων:
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής, μεγέθους και ημερομηνίας ίδρυσης.
Π/Υ υποβαλλόμενων προτάσεων:
€ 126.000.000
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα κεντρικά γραφεία της Openmind στο 2610 34 34 94 (10 γραμμές) και ένας εξειδικευμένος μας σύμβουλος θα σας καθοδηγήσει βήμα – βήμα.